Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag

Hogyan készül a lábazati hőszigetelés?


Hogyan készül a polisztirol lapos lábazati hőszigetelő rendszer?

Arra gondoltunk, hogy a Grafit poros és az EPS polisztirol lapos homlokzati hőszigetelő rendszerek mintájára bemutatjuk a lábazati hőszigetelés munkafolyamatait is.

Cartier Replica Watches

XPS hőszigetelő érték: 
λD [W/mK] 0.035

Sorrendben:

 • első lépésként itt is vizsgáljuk meg az alapfelületet! Kiemelten ügyelni kell a talajvíz nyomaira és a talajvíz elleni védőréteget is meg kell vizsgálni. Például, ha bitumen lemezes, vagy kátránypapíros az alap szigetelése akkor azt is ellenőrizni kell.
  A mállott, repedezett, laza részeket innen is el kell távolítani és alapvakolattal ki kell javítani. Ha a vízszigetelésen látható sérülés akkor azt is rendbe kell hozni.
  Jó minőségű tégla, beton, vakolt vagy más anyagú falra, közvetlenül fel lehet ragasztani a zártcellás lábazati hőszigetelő polisztirol lapokat.

 • a lábazati indító sínt közvetlenül az alapfelületre rögzítjük, dübeles módszerrel.
  Ennek a beállítása (vízszintbe állítása) kiemelten fontos, mivel ez fogja megvezetni 
  az összes hőszigetelő lapot, amik onnan indulnak. Ezek alá kell illeszteni a lábazati hőszigetelő lapokat. Fontos, hogy a talajvíz miatt a járdaszint alá is leeresszük a lapokat.

 • a homlokzati rendszerhez csak hőszigetelő rendszer ragasztót használjunk! És abból is kimondottan a polisztirol lapokhoz valót!

 • a hőszigetelő lapokat két módszerrel szokták bekenni: 
  vagy a teljes felületén megkenik, a glettvas fogazott részével, 
  vagy a "pogácsás " módszerrel, téglalap alakban körbekenik és még 5-6 ponton.

 • a ragasztó meghúzása után kifúrjuk a tárcsás dübelek helyeit, majd beütjük azokat.
  Dübelezésre minden esetben szükség van, a hő tágulás és a szél szívó-nyomó ereje miatt is. De a talajszinten vagy alatta tilos dübelezni, mert a dübeleken keresztül víz szivároghat a hőszigetelés mögé.

 • a polisztirol lapokat a felragasztásuk és a dübelezés után, a lapokat síkba és a falak éleinél függőbe is kell csiszolni.

 • az él védő profilt a lecsiszolt élekre ragasszuk, a polisztirol lap ragasztóval. A falak sarkainál szükséges, hogy üvegszövet erősítéssel lássuk el az él védőket.

 •  a rendszer ragasztót glettvassal hordjuk fel, és ebbe ágyazzuk az üvegszövetet. Az üvegszövetnél minimum 10 cm-es átfedést kell itt is alkalmazni. Az üvegszövet tetején a ragasztót el kell simítani, ha szükséges pótoljuk!

 •  A kész, simított-glettelt, felületet Revco vakolatalapozóval bekenjük.
  Száradás után (24 óra) már Revco Gránit lábazati rendszerrel vakolható.

Szükséges segédanyagok: (szükség esetén alapvakolat a fal javításához), polisztirol lap rendszerragasztó, XPS zártcellás lábazati hőszigetelő lap, üvegszövet háló, tárcsás dübel, él védők, vakolatalapozó, lábazati vakolat.

osmrtnice osmrtnic livno smrtovnice smrtovnica vicevi horoskop knjige
Kérjen tőlünk ajánlatot!