Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag

Hogyan válassza ki a hőszigetelő rendszer elemeit?


A leendő hőszigetelő rendszer kiválasztásakor több körülményt is figyelembe kell venni!

Ilyen szempont például az elérni kívánt hőszigetelési hatékonyság, amely nem csak a választott szigetelő anyagok vastagságán, hanem a kivitelezés szakszerűségén is múlik. Itt kimondottan ügyelni kell a "hőhídak" szigetelésére, a nyílászárók tokjainak a "rátakarására" és a megfelelő talaj és esővíz elleni védelemre is. Utólagos hőszigetelésnél, kiemelten odafigyelve a fent említett szempontokra, akár 50-70% is lehet a fűtési költség megtakarítása. 
Mennyi az otthona energia fogyasztása?
Fontos szempont az anyagok kiválasztásánál, hogy a polisztirol lapos a grafitporos polisztirol lapos vagy a kőzetgyapot táblás homlokzati hőszigetelő rendszer mellett dönt. Ezeknél az eltérő hőszigetelési értékeken túl (EPS80 
λD [W/mK] 0,040, EPS80Grafitos λD [W/mK] 0,031, ISOROC kőzetgyapot  λD [W/mK] 0.037) az anyagok beépítési technológiája is változik.

Otthona energia fogyasztása
Figyelembe kell venni az építési tevben meghatározott és engedélyezett méreteit is az épületeknek. Sajnos nem lehet olyan vastagságú, utólagos, hőszigetelést választani amilyet szeretnénk. Polisztirol lapos homlokzat hőszigeteléseinket 5-38cm között tudjuk biztosítani, 1cm-es gyártási lépcsőben. Rendelésre nútolt és -vagy lejtésképzett kialakítással is beszerezzük.
Új építésű házaknál könnyebb a helyzet, mert már eleve a tervezésnél figyelembe lehet venni a hőszigetelés vastagságát, akár passzív házról is legyen szó, utólagos homlokzati hőszigetelésnél már korlátozottabbak a lehetőségeink, ott az épület tervrajza - építési engedélye behatárolja a válsztható maximális hőszigetelő rendszer vastagságát.

Ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben, még a hőszigetelési rendszer elemeinek a megvásárlása előtt, kérje ki egy szakértő véleményét a használandó technológiákról, a kitűzött hőtakarékossági célokról és az épület pontos méreteiről. Így megtalálva a kivitelezési költség és annak a megtérülése közötti egyensúlyt.

osmrtnice osmrtnic livno smrtovnice smrtovnica vicevi horoskop knjige
Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kapcsolódó termék(ek):