Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag

Revco Fix VarioMax polisztirol ragasztó

Név Kiszerelés Ár Raktáron
van
Ajánlatkérés
Variomax polisztirol ragasztó 25 kg / zsák igen
Kosárba tesz

FIX VARIOmax rendszerragasztó

A FIX VARIOmax rendszerragasztó emelt minőségű gyárilag előkevert, cement bázisú, homok töltőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, zsákos kiszerelésű ragasztótapasz, keménytáblás homlokzati polisztirol hőszigetelő lapokhoz.

A FIX VARIOmax hőszigetelőrendszer ragasztó alkalmas régi és új épületek keménytáblás expandált polisztirol alapú, hőszigetelő lemezeinek ragasztására, és üvegszövet háló beágyazására, glettelésére kül- és beltérben.

Felhasználható ásványi alapú vakolaton, beton, tele fugás tégla, pórusbeton felületen. A felhasználásnál ügyeljünk arra, hogy az alapfelület legyen száraz, teherbíró, szilárd, és mindenféle leválasztó szertől mentes. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat javítsuk ki. Nedv-szívó alapfelület( gipszes alap, vagy régi kőporos vakolat) esetén a ragasztás előtt alapozzon PRIMER Falimpregnálóval.

Keverés: Öntsünk 7 l tiszta hidegvizet egy keverőedénybe, és adjuk hozzá a 25-kg-os FIX NEO rendszerragasztót. Addig keverjük, amíg csomómentes keveréket nem kapunk. Ezután hagyjuk kb. 5 percig állni majd keverjük fel újra. Fontos, hogy ez alatt az idő alatt ne adjunk hozzá vizet, mert ez befolyásolhatja a kémiai folyamatokat. Fúrógépbe fogott keverőszár esetén ne használja azt 200 ford./perc felett, és tartsa a szár fejét állandóan az anyagban (hogy elkerülje a levegő bekeverését). Az így kapott habarcs, 20°C-on 2 órán át feldolgozható.

Eszközök: rozsdamentes fogazott glettvas

A táblák ragasztásának módja: 
A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban - pogácsákban, min. a felület 40 %-os fedettségéig. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, soronként, ügyelve arra, hogy a ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges dübelezést, a felragasztott táblákat csiszoljuk össze.   
A háló ágyazás módja:
Az előkészített (összecsiszolt) felületre a ragasztót 10 mm-es fogazatú rozsdamentes glettvassal hordjuk fel, és ebbe a ragasztó rétegbe ágyazzuk bele az üvegszövet hálót úgy, hogy az egymás mellé fektetett hálók min. 10 cm-ren fedjék egymást. A háló ágyazása után a felületet simára gletteljük el. Az így készült glettelt felület akkor megfelelő vastagságú ( 3-4 mm), ha a háló- és mintázata nem látszik ki a ragasztó alól. Az élek és a sarkok mentén él védő profilt alkalmazzunk. Amennyiben a háló, vagy a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést.

Anyagszükséglet:
- Táblaragasztáshoz: 3-4 kg/m2A falsíkok egyenetlensége esetén az anyagszükséglet változhat.
- Hálóágyazáshoz: 3-4 kg/m2
Hőmérséklet:A levegő és a falfelület hőfoka is +5-25°C között legyen!
A termék kötési ideje függ a levegő és az alapfelület hőmérsékletétől, a páratartalomtól valamint a felület nedvszívó képességétől.
Átvonhatóság: A hálóágyazás befejezése és a vakolatalapozó felhordása között várjunk min. 72 órát. Hideg, párás időben a száradási idő jelentősen megnő.
Tárolás: Eredeti csomagolásban, fedett, hűvös, száraz helyen tárolandó.
Eltarthatóság: Eredeti csomagolásban egy évig a gyártás dátumától (csomagoláson feltüntetve).
Kiszerelés: 25 kg
Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva
Figyelem! Cementet tartalmaz. Xi Irritatív
Engedély: ÉMI: A-175-1/2005

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, a lehullott friss anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után, csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön,Replica Cartier Ballon Bleu Watches ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kapcsolódó termék(ek):