Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag Homlokzati hőszigetelő anyagok, gipszkarton, építőanyag

Revco Szilikát vakolat

Név Kiszerelés Ár Raktáron
van
Ajánlatkérés
Szilikát 15 kg / vödör rendelhető
Kosárba tesz

VarioMAX SZILIKÁT Spachtel

A VARIOmax SZILIKÁT Spachtel vakolat gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagú, kvarc töltőanyagú ( 1,5mm-es ), uv. sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó vödrös kiszerelésű vékonyvakolat, mely a VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.

Kiemelkedően jó páraáteresztő képességű, jól tisztítható bevonatot ad.

A VARIOmax SZILIKÁT Spachtel vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint kőzetgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. Műemléki épületek optimális bevonata. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez mészcement ásványi alap felületeken.

Az alapfelület:
Por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki.
Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A már előzetesen díszítő vakolattal ellátott ( pl. kőporos ) falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét.

Az előkészítés:
Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén az alapozó felhordása előtt ajánljuk a SZILIKÁT falimpregnáló használatát. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges.

Az épület egyes oldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.
A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat. A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget védeni kell. A szerszámok közvetlenül a használat után vízzel tisztíthatók.

Kizárólag SZILIKÁT vakolatalapozóval!
Mindig a színező vakolat színével megegyező alapozót használjunk!

Eszközök: rozsdamentes glettvassal vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dörzsöljük el. A dörzsölés iránya „körkörös”. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz. A műanyag simítón jelentkező többletanyagot mindig vegyük le.

A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig. Ügyeljünk arra, hogy a vékonyvakolást folyamatosan végezzük, mert túlzott várakozáskor az anyag kötése megindul, és az összedolgozhatóság csökken. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Anyagszükséglet: 1,5 mm 2,5 kg/m2

Szórópisztollyal történő felhordáskor az anyagszükséglet 30-50%-kal csökken. 
A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: max. 2 % vízzel

Színezés: Gyárilag előkeverve a VARIO színkártya meghatározott színeiben.
Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +8°C–25°C között legyen!
Teljes száradási idő:
10 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a száradási idő jelentősen megnőhet.

Felülfestés: 24 óra múlva. A vakolatok átfestése során a struktúra megváltozik!

Tisztíthatóság: Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. 
Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tárolás: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, 1 évig. 
A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!
Fajsúly: 1,85 kg/l
Sűrűség (20°C-on): 1,85 g/cm3
Nem illó rész: 85 % (m/m)(105 °C-on, 3 óra)
Kiszerelés: 15 kg

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes.
E tűzveszélyességi osztályba sorolva
Engedély: CE: EN15824

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kapcsolódó termék(ek):