Schiedel kémény rendszerek

Schiedel UNI Plus kéményrendszerek

Név Kiszerelés Ár Raktáron
van
Ajánlatkérés
Schiedel Uni Plus kémény db / darab rendelhető
Kosárba tesz

SCHIEDEL UNI***PLUS

Hőszigetelt samott bélésű kéményrendszer.
Minden nyitott égésterű készülék, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyag füstgázának elvezetésére alkalmas, abban az esetben is, ha folyamatos kondenzáció várható.

 SCHIEDEL UNI ÉS UNI***PLUS KÉMÉNYRENDSZER

HÁTSÓ SZELLŐZÉSŰ, HŐSZIGETELT KÉMÉNYRENDSZEREK

 

  • Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyag füstgázának elvezetésére alkalmas, és abban az esetben is, ha folyamatos kondenzáció várható.
  • A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható.
  • 30 év savállósági, kiégésbiztonsági és nedvességre érzéketlenségi garanciával!
  • Az MSZ EN 13.384 szabvány szerint a csak "száraz" üzemre alkalmas kéményeknél számítással kell igazolni, hogy a belső falhőmérséklet a kéményfedkőnél stacionárius állapotban, a vízgőz harmatpont-hőmérséklete felett van. Ez azt jelenti, hogy a kéményben hosszabb időtartamon keresztül nem csapódhat ki nedvesség. Ez a követelmény azonban nem érvényes a nedvességre érzéketlen kéményekre! A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény kielégíti azokat a követelményeket, amelyeket a nedvességre érzéketlen kéményekkel szemben kell támasztani.
    Ezért a kémény olyan hőmérséklet- tartományokban is alkalmazható, ahol a normál kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnek meg.

A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény univerzálisan alkalmazható.

  • Lakásépítésben olaj-, gáz-, fa- és széntüzelésű központifűtés-berendezések kéményeként éppen úgy, mint nyitott kandallók, egyedi tüzelőberendezések és gáz-etázsfűtések számára is alkalmas, anélkül, hogy ezen tűzhelyek égéstermék hőmérsékletére tekintettel lenne.
  • Az ipari építkezéseknél gőzkazánok, hulladékégető kemencék, sütőrostélyok, sütőkemencék, nagy-konyhai sütők, fa- és forgácstüzelésű kemencék, füstölőberendezések, szárítóberendezések és belső bélésként szabadon álló kéményekhez masszív kivitelben alkalmazható az UNI kémény.

Hátsó szellőzés működése

A nedvesség a hőszigetelés ellensége. A legjobb hőszigetelésnek sincs értelme, ha nem gondoskodunk arról, hogy a szigeteloanyagoktól tartsuk távol a nedvességet. A levegő 25-ször jobb hoszigetelő képességekkel rendelkezik, mint a víz. Ha az építő- és szigetelőanyag pólusai vízzel telítődnek, elvesztik szigetelő hatásukat.

 

A szigetelőrétegek hátsó szellőztetését az építőiparban hosszú idő óta nedvességkárosodások megakadályozására alkalmazzák. Tipikus példák erre a hőszigetelt külső falak hátsó szellőzésű burkolattal, egy olyan konstrukció, amely a gyakorlatban egyszerű felépítése és ezzel összefüggő megbízhatósága révén bevált.

 

A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény konstrukciója ezekre a tapasztalatokra épül. Erre a célra a köpenytégla sarkaiban csatornákat képeztünk ki, amelyben a legalsó köpeny-téglában lévő levegőbevezető nyíláson és a speciális lábazati tégla körül állandó levegő áramlik. A csatornák alakjánál és elrendezésénél azokat a geometriai lehetőségeket használjuk ki, amelyeket a köpenytégla kör alakú belső és a négyszögletes külső alakja biztosít. A csatornákban az alulról felfelé áramló levegő a kéményből a leadott hőt és nedvességet magával ragadja és a szabadba kiszállítja.

 

A nemesacél hőtágulásihézag-karmantyún levegőátvezető nyílások vannak, amelyeken keresztül a levegő a kéménykürtőbe áramlik és ezután az égéstermékkel együtt távozik a szabadba.

 

A nedvesség elvezetése, a kémény hátsó szellőzése által, a fűtés leállásának idején is hatásos. A hátsó szellőzés megakadályozza, hogy a nedvesség a kémény szerkezetében összegyűljön, ezáltal biztosítja a szigetelőréteg tartós hatását és védi a külső köpenyt a nedvességkárosodástól.

Korszerű fejkialakítás, torkolati kúp

 

Alakjánál fogva biztosítja, hogy a külső légmozgás (szél) hatására a kitorkolás síkjánál szívás lépjen fel, és ezzel tovább javítja a kémény huzatviszonyait. Beépítése szükségtelenné teszi a hőtágulási-hézagkarmantyú használatát, hiszen a kúp együtt mozog a hőtáguló samottcsővel, s így az égéstermék végig a samottcsőben halad és távozik.

 

 

  

Kérjen tőlünk ajánlatot!