A Webáruházban feltüntetett árak kizárólag a weben leadott megrendeléskre érvényesek, telephelyi vásárlás esetén előfordulhat árkülönbség!

Kérdése van? Hívjon minket! 06 26 998 477

 

Cementesztrich LB ZE-30 40kg kültéri
Cementesztrich LB ZE-30 40kg kültéri
3 289 Ft (2 590 Ft + ÁFA) / zs

Cementesztrich LB ZE-30 40kg kültéri

A ZE30 cementesztrich gyárilag előkevert szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül A felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

30 N/mm2 nyomószilárdság
4 mm-es max. szemcseméret
Rétegvastagság kontakt esztrich: 30-50 mm, úsztatott esztrich: 50-80 mm

Az áraink csak késéssel frissülnek oldalunkon. A végleges árat mindig a visszaigazoláson fogja látni.

Raktáron
3 289 Ft (2 590 Ft + ÁFA) / zs
zs
Részletek
Előnyök

Nagy nyomószilárdságú
Kiváló bedolgozhatóságú
Kül- és beltérben, padlófűtés esetén is

Alkalmazások:
A ZE30 cementesztrich alkalmas önálló aljzatok készítésére úsztatott esztrichként, vagy az alapfelülettel közvetlenül érintkező (kontakt) esztrichként. Alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, padlófűtésnél is. Megfelelő burkolattal ellátva nagyobb mechanikai igénybevételnek kitett helyeken is alkalmazható, pl. raktárak, könnyűipari üzemcsarnokok. A nagyobb koptató igénybevételek esetén, amennyiben az esztrich nem kerül burkolásra, a kivitelezéshez javasoljuk az Estrich SF felületnemesítő szóróanyag alkalmazását.

Kiemelt alkalmazások

Könnyű bedolgozhatóságának és széles felhasz- nálási területének köszönhetően univerzálisan alkalmazható nagy szilárdságú esztrich
Műhelyek, garázsok, teraszok

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Estrich ZE30 felhordását megelőző műveletek:
Kontakt esztrich esetén: A ZE30 cementesztrichet olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. Cement kötőanyagú alapfelületek esetén a felületen képződött kisebb szilárdságú réteget mechanikus tisztítóberendezéssel (golyószórás) távolítsuk el. A megfelelő tapadás érdekében Kontakt ZE tapadóhíd felhordását javasoljuk úgy, hogy még az alapozó nedves állapotában hordjuk fel rá a cementesztrichet. A tapadóhíd felhordását az alapfelületre keményszálas műanyag seprűvel javasoljuk. Úsztatott vagy csúszó esztrich esetén: A ZE30 cementesztrich felhordása előtt a választóréteg kiterítését az egész helyiségben el kell végezni. Abban az esetben, ha az esztrich hőszigetelő rétegre kerül (úsztatott esztrich), mindig választóréteget helyezünk a hőszigetelő anyag és az esztrich közé. A függőleges falak mentén és az átmenő csővezeték körül min. 5 mm-es, padlófűtés esetén min. 8 mm-es, kültérben min. 10 mm-es dilatációs szalagot kell elhelyezni. A 20 m2 -nél nagyobb egybefüggő felületeket dilatációs szalaggal kell elválasztani.

A Estrich ZE30 feldolgozása:
A ZE30 cementesztrichet az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben 3-5 perc. A földnedves esztrich bedolgozásához speciális esztrich keverő és továbbító berendezés is használható (Estrich Boy). Felhordása +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság kontakt esztrich esetén 30-50 mm, úsztatott és csúsztatott esztrich esetén 50-80 mm, padlófűtésnél a csövek felett min. 45 mm legyen. A cementesztrichet léccel húzzuk el és tömörítsük, majd esztrichsimítóval vagy szárnyas simítóval alakítsuk ki a végső felületet. A frissen bedolgozott eszrtichet óvni kell a gyors száradástól (a helyiségben nem lehet huzat). A megszilárdult és kiszáradt felület hideg- vagy melegburkolattal, epoxy bevonattal ellátható.

Teljesítmény Nyilatkozat

Adatok
Cikkszám:
ze30
Tömeg:
40 kg/zs
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!